А Ви привели свій статут у відповідність?

Юридично-консалтингова група «Ковальська та партнери» пропонує послуги з приведення статутів юридичних осіб у відповідність до вимог Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

ДЕТАЛІ:

В даному випадку діє спеціальне правило: протягом року з дня набрання чинності Законом (тобто до 17 червня 2019 року) положення статуту ТОВ та ТДВ, що не відповідають закону, є чинними.

Отже, Законом встановлений строк до 17 червня 2019 року для приведення статуту у відповідність до вимог нового профільного Закону.

При цьому в рамках одного року положення статуту в старій редакції мають перевагу над нормами нового Закону у разі конкуренції закріплених положень.

Однак лише до внесення перших змін до статуту. Якщо ж протягом року ви вносите будь-які зміни до статуту вашого товариства, то презюмується, що ви його повністю повинні привести у відповідність до нових правил.

Додатковим бонусом є звільнення від сплати адміністративного збору за приведення в рамках однорічного строку установчих документів у відповідність до нового Закону про ТОВ та ТДВ.

Після закінчення вказаного строку вищу юридичну силу матимуть вже положення закону, навіть якщо статут не приведений у відповідність, що нівелює положення статуту та стане наслідком настання негативних наслідків для юридичної особи.

НОВИНКИ (основні, але далеко не всі):

Основна ключова особливість нового Закону про ТОВ та ТДВ — його диспозитивність. Це означає, що учасники товариства в більшості випадків можуть визначити свої особливі правила діяльності, які можуть бути відмінними від тих, які закріплені в законі.

У статуті товариства обов’язково зазначаються лише три категорії відомостей, а саме:

  1. повне та скорочене (за наявності) найменування товариства;
  2. органи управління товариством, їх компетенція, порядок прийняття ними рішень;
  3. порядок вступу до товариства та виходу з нього.

Внесення будь-яких інших відомостей, в тому числі щодо часток учасників товариства, не є обов’язковим та здійснюється лише за бажанням учасників товариства.

Однак ми радимо приділити особливу увагу змісту нового статуту.

Якщо раніше всі статути за змістом були майже подібними, оскільки все одно ключові положення імперативно визначав закон, то зараз свобода учасників для визначення індивідуальних правил гри у бізнесі значно розширена. Проте ці індивідуальні правила гри необхідно закріпити у статуті.

За загальним правилом зміни до статуту товариства підписуються учасниками товариства, які голосували за рішення про внесення таких змін. Однак загальні збори можуть також уповноважити особу на підписання статуту. Справжність підписів учасників або уповноваженої особи обов’язково має бути засвідчена нотаріально.

Варто пам’ятати, що зараз у бізнесу є унікальна можливість мінімізувати можливі наслідки корпоративних конфліктів у вигляді розмиття частки, виведення активів, блокування господарської діяльності, тощо. Для цього необхідно збалансувати інтереси всіх учасників товариства шляхом комплексного та ґрунтовного підходу до питання затвердження нової редакції статуту при приведенні його у відповідність до норм закону.

Важливо! Для реалізації нових можливостей необхідно привести установчі документи Товариства до законодавчих вимог. Адже після закінчення річного строку для добровільного виконання вимог закону – статут Товариства буде недійсний, а контрагенти, банки та органи державної влади не зможуть прийняти старий статут в роботу.

Саме у нас Ви можете швидко і якісно привести Ваш статут у відповідність до Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

Вартість приведення статуту ТОВ та ТДВ у відповідність з новим Законом.

Вартість приведення статуту ТОВ та ТДВ у відповідність до Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» залежить від ряду факторів, а саме:

– кількість засновників;

– територіальність проведення реєстраційних дій по внесенню змін;

– засновник – нерезидент.

Додатково оплачується:

– нотаріальні послуги (завірення підпису засновників на протоколі, статуті);

– компанія знаходиться за межами м. Києва.

Послуга щодо приведення статуту ТОВ та ТДВ у відповідність до Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» включає:

– надання інформаційно-консультаційних послуг з основних особливостей нового Закону;

– підготовку повного пакету документів на внесення змін до статуту (заява про державну реєстрацію змін форма 3, протокол загальних зборів про внесення змін до статуту, статут ТОВ у новій редакції, довіреність на проведення реєстраційних дій);

– організація та супровід підписання документів у нотаріуса;

– внесення змін до Єдиного державного реєстру.

В результаті Ви отримуєте:

– опис документів, які подавилися для державної реєстрації змін статуту юридичної особи;

– протокол загальних зборів про внесення змін до статуту.

– статут підприємства в новій редакції в повній відповідності з чинним законодавством України.

Для замовлення послуг нашої компанії Ви можете звернутись до наших спеціалістів за телефонами, вказаними на сайті: https://kovalska.net, або написати на E-mail: info@kovalska.net з темою: «Приведення статуту у відповідність».

Об’єднуючи кращих, ми досягаємо більшого!

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

З питань розміщення реклами звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65

З питань надання послуг звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65