Ухвалою Верховного суду України від 19 квітня 2019 року у справі № 640/1737/19 було повністю підтверджено вірність та обґрунтованість правової позиції юристів юридично-консалтингової групи “Kovalska&partners” (практика розгляду судами спорів з органами ДФС) щодо підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Історична довідка щодо цього спору. 13 березня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу ГУ ДФС міста Києва на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про відмову у відкритті провадження за заявою ГУ ДФС у місті Києві до ТОВ “Європромкомплект” про підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків. Оскаржувана ухвала було вмотивована тим, що факт оскарження наказу, за яким ТОВ “Європромкомплект”  відмовив у допуску до проведення перевірки, що зумовило звернення органу ДФС із заявою щодо підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків, беззаперечно вказує на наявність спору про право у спірних правовідносинах. Правова позиція у справі на стадії розгляду апеляційної скарги ДФС Шостим апеляційним адміністративним судом була підготовлена безпосередньо юристами юридично-консалтингової групи “Kovalska&partners”.

Вищезгадані процесуальні документи судів першої та апеляційної інстанцій були оскаржені органом ДФС в касаційному порядку, але Верховний суд став на бік позиції платника податків та юристів “Kovalska&partners”.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

З питань розміщення реклами звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65

З питань надання послуг звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65