10.03.2021 року опублікований Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217-IX в парламентській газеті “Голос України”. Він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Закон запроваджує електронний облік трудової діяльності працівників у Держреєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Інформацію про свою трудову діяльність і страховий стаж громадяни зможуть отримати у вигляді електронного документа через вебпортал ПФУ. Цей документ матиме статус офіційного та зможе пред’являтися громадянами у формі витягу за потребою.

Крім того електронна трудова книжка створить можливість автоматичного призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

!!Раніше ми писали, про те що перехід на «електронні трудові книжки» триватиме 5 років. У цей перехідний період може застосовуватися і паперова, і електронна форма обліку трудової діяльності.

За бажанням працівника роботодавець буде зобов’язаний продовжувати облік трудової діяльності в паперовій формі, однак у такому випадку паперова трудова книжка зберігатиметься в працівника.

Згідно уточнень до КЗпП роботодавець в день звільнення повинен:

– видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення;

– провести з ним розрахунок;

– а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника.

!!Також читайте: Форма структури власності юросіб скоро з’явиться! Мінфін оприлюднив проєкт Положення про форму та зміст структури власності

Comments (2)

  1. Pingback: Увага!!!Google вводить податок на доходи для YouTube-блогерів

  2. Pingback: Нові правила етичної поведінки для колекторів та чітке регулювання їхньої діяльності: коментар Нацбанку щодо прийнятого закону!

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

З питань розміщення реклами звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65

З питань надання послуг звертайтеся за телефоном (044) 221-31-65